Uusimmat kuvat

Mielenmaisema
Suuri kupla
Välähdys
Yhteiset askeleet
Kuningatar
Minä varjojeni kanssa
Hidas valssi
Arvokas-arvoton

Uusimmat kuvat

Mielenmaisema
Suuri kupla
Välähdys
Yhteiset askeleet
Kuningatar
Minä varjojeni kanssa
Hidas valssi
Arvokas-arvoton

Olen Lahtelainen taiteen ja kädentaitojen moniammattilainen. Koulutukseltani olen Ohjaustoiminnan artenomi. Pääaineeni tässä koulutuksessa on terapeuttinen ohjaustoiminta ja sivuaineina toiminnalliset ja ilmaisulliset menetelmät. Sivuaineissani olen keskittynyt pääasiassa kuvalliseen ilmaisuun. Opinnäytetyössäni pohdin taidelähtöisten menetelmien käyttöä työhyvinvoinnin edistäjänä. Taide, kulttuuri ja ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat aiheina lähellä sydäntäni. Nämä aiheet ovat vahvasti läsnä niin työssäni kuin vapaa-ajalla. Pidän taiteen tekemisen innostusta yllä jatkuvalla kouluttautumisella. Tällä hetkellä intohimoni on taidegrafiikan monimuotoisessa maailmassa. 

Maalaukseni rakentuu useista kerroksista ja kerrosten kuivuminen vie paljon aikaa. Kerrosten välinen kuivuminen on tärkeää jotta saan aikaan halutun lopputuloksen. Näiden kuivumisaikojen aikana valmistan koruja, sidon kirjoja ja teen uusia tekniikka kokeiluja. 

Silloin kun maalaan, haluan keskittyä siihen täysin ja olla omassa tilassa omien ajatusteni keskellä. Maalaan aina kotini lattialla, joko istuen tai seisten, työn maatessa välillä lattialla tai nojaten seinää vasten. Maalatessa vaihdan usein paikkaa valon tai fiiliksen mukaan; toisinaan työskentelen keittiössä, toisinaan olohuoneen ikkunan edessä.

Aiheet tauluihini saan omista mielenkiinnon kohteistani kuten luonnosta, puista, kengistä, ihmisistä tai milloin mistäkin. Työ lähtee kehittymään taustan rakentamisesta; tausta on tauluissani vähintäänkin yhtä tärkeässä osassa kuin kuva. Inspiksen saatuani haluan päästä heti toteuttamaan sen, usein tausta on tämän inspiraation lähde. Mielenkiintoiseksi työn tekee juuri oikeiden värien etsiminen ja löytäminen sekä niiden yhteensovittaminen.

Maalaan taulut akryylimaaleilla. Lempivälineeni on palettiveitsi, sen ohella käytän myös sientä, rättiä, sormia tai mitä nyt käteen sattuu osumaan. Siveltimeen tartun harvoin. Mieluiten maalaan suurelle pohjalle ja rinnalla on usein samaan aikaan työn alla pienempiä teoksia.